Xdreami sarja finaaletapi Kambjas võitis vahelduseks võistkond ACE Salomon, koduse sarja valitseja Vaude Matkasport kindlustas sarja üldvõidu. Duncan jõudis poodiumile väga lähedale, kuid selgelt rattasõidu poole kaldu olnud etapil tuli leppida 4. kohaga.

Enne finaaletappi oli Duncanil võimalik hea sooritusega tõusta kokkuvõttes teisele kohale. Ei teagi, kas võistkonnale sai saatuslikuks liigne soov hooaeg hästi lõpetada või üle pika aja kokku saanud „originaal“-kooseis? Igaljuhul algas võistlus meile kohe eksimusega, mis jättis meid liidiritest maha. Võistluse käigus õnnestus küll hilisemad võitjad kätte saada, kuid selleks kulutatud energia ja kaardi ettelugemise defitsiit sai hiljem meile mitmes kohas saatuslikuks. Kuigi oleme hooajaga muutunud ühtlasemaks ja oma nõrku alasid järgi aidanud, jääme tippvõistkondadele ikkagi otsustuskindluse ja sujuvuse osas alla. Kui enamus võistkondi mõtleb stiilis „rattaga võimalikult palju“ siis meie pigem „rattaga võimalikult vähe“. Meie orienteerumisjooksu taust töötab hetkel veel meie vastu. Aga tundes selgelt edasimineut kanuus, usun, et suudame ka ratta orienteerumist järgi aidata. Lõpus oli meile veel võimalus III koha võitlus enda kasuks pöörata, kuid oleme ausad, me ei oleks ka selge vihje korral ratastega põllu peale läinud. Me lihtsalt jookseme igal põllul kiiremini, kui sõidame rattaga. Vähemalt hetkel on see meile kukla taha raiutud.

Võimalik, et ühes asjas olime Kambja etapil parimad. Nimelt suutsime kolmel korral kaardi ära kaotada. Kahel korral õnnestus (korra kaasvõistlejate abil ja korra nende annetusena) kaart asendada, kuid lõpetasime ikkagi kahe kaardiga. See iseloomustab veelkord meie rabistamist ja hajameelsust.

Igal mehel maabumiseks oma stiil - Foto Merle Aadli

Hooaja kokkuvõttes olime neljandad. Tegime väga hea Tallinna etapi, olime kanuuga hädas Iisakul, käisime asndusliikmetega Kärdlas ning tegime endakohta suhteliselt eduka rattaxdream´i Kambjas. Selle kõige peale on 4. koht õiglane tulemus. Kuna meil jäi piisavalt parandamist ning Erkki ei saanud viimasel etapil oma arenenud rulluisu vormi demonstreerida siis suuretõenäosusega stardime samas kooseisus ka uuel hooajal. Soovime korraldajatelt palju (ühe mehe) ronimisi, pikki jooksuetappe ja sporditeemalisi mälumänge. Kõike muud peame hoolega treenima, sest meie trumbid on hetkel just neil kolmel distsipliinil.

Neid "karusid" enam ühtemoodi tantsima ei pane - Foto Merle Aadli

Erkki kommentaar –

Kanuu tüürimehena tohutu arengu teinud Erkki oli etapi tulemuses nii pettunud, et loobus (esialgu)kommentaaridest. Aga jälgige uudiseid, võimalik, et need kunagi ikkagi tulevad.

Alari kommentaar -

Duncani jooksumeeste tiim ootas sülg jooksmas viimast Xdreami etappi , on ju Kambja ümbrus orienteerumistehnilisi platse täis. Selge oli ka see, et ega ratast tuleb tiheda teedevõrguga alal Pangodi ja Maaritsa vahel , või siis kasvõi Prangli suunale kah, aga vahele peaks ikka vähemalt 2 korda saama korralikku orienteerumist. Kaardi kätte saamisel avaldas positiivset mõju kohe hajutuse ette andmine, kuigi seda oli vaid 1 punkti võrra, enamus oli rattaga grupis andmine, kuid kogunedes järgneva kanuu algusesse hakkasid tumedad pilved paistma. Esimesed vitsad tulid osale tiimist kohe esimese punkti võtmisega ära - vana hea võsane ja mägine Kambja mets osutus rattaga punkti noppimiseks selgelt edulisemaks, kui jooks (mis oli loomulikult meie valik). No 3-4 min vahe liidritega polnud mingi katastroof, kindlasti on veel ees jooksu maastiku lääneosas. Kanuuga pole me elu sees nii kiiresti liikunud, (eelnevalt lihvitud) istumisjärjekorra muutus kandis oma esimesed viljad. Uuel tüürimehel läks sirgelt sõitmine ülihästi, punktiesised järsud pöörded vajavad veel pehmelt öeldes lihvimist, nendesse sai jäetud ligi 2 min(!). Järgnev ratta valik-o-d iseloomustab konkurentidest erinev valik, oma osa on ka alguses ühel märkamata jäänud punktil, kuid tagantjärgi kaardivahetuse hetkeks oli meie GPS-il selgelt lühim kilometraaz . Ühes kohas sai rajakese "ära kadumise järel"  korralikku metsast rataste tassimise tööd, õnneks mitte eriti pikalt.   Jõudes kaardi lääneosale sai esimese minuti jooksul erinevalt mõnest konkurentist ära märgatud, et lõpuni kõik kokku on 1 suur valik, ja et paraku jooksu saab ikka vähe. Ka Prangli 2 osa valik sai suht "baigine", mõte polnud kehva, aga teostus oleks võinud olla kasutades kohati teisi teid.  Selle aja peale oli ka selge , et liigume 4. kohal ja arvestades eelseisvaid tiime , paistab hooaja kokkuvõttes sama positsioon, mis ei olnud nagu üldse roosiline väljavaade. Sellest ajendatuna sai soostutud tiimikaaslase ettepanekuga lahendada raske etapp kaardiservas stiilis "kuld või muld" - panime kaardist välja lagedatele õnne otsima. Tagantjärgi jälle õige liigutus, aga kehva teostus - sinna jäi ka 3. koht. Lõpus saime 3. tiimiga veel silmsideme, lõpuetappide põldudel sai pigistatud (loomulikult edasi-tagasi joostes) endast viimane välja, kui poolteist minutit jäi vajaka. Lõpuks 74 km ratast, 8 jooksu, 6 km kanuud - 4. koht pole sellise Bike Xdreami kohta üldse paha , rattakiirus ja - sujuvus on meil selgel tõusuteel, aga varu jäi.