Suure rõõmuga saame avaldada esimese artikli Eesti orienteerumiskoondislaste Olle Kärneri ja Lauri Silla sulest. Duncan on andnud oma tagasihoidliku panuse mõlema tipporienteeruja ettevalmistusse ning hoiab pöialt, et meeste hooaeg kulgeks edukalt. Usutavasti saame mõlema mehe kommentaare lugejatega jagada läbi saabuvate MM võistluste.

Olle ja Lauri ettevalmistus 7.-13. juulil Soomes Vuokattis toimuva orienteerumise MM-iks on jõudmas lõppfaasi. Kaks korda oleme käinud Põhja-Karjalas maalilise Koli rahvuspargi ümbruses laagris, et MMile sarnaste maastikega paremini sõbraks saada. Viimane nädal on möödunud tööka ja rõõmsa Venemaa koondise seltsis. Loodus on kaunis, kaardid-maastikud tehnilised ja põnevad ning karud vägagi tegusad. Vuokattis on oodata tõelist metsajooksja maiuspala – suurepärastel maastikel pannakse proovile praktiliselt kõik orienteeruja arsenalis olevad tehnilised oskused ja füüsilised võimed. Oleme omajagu treeningmaastikke läbi kündnud, mõnd isegi mitu korda ning lõpuks osalenud ka soomlaste katsevõistlustel. Tänu sellele oleme saanud ka üsna hea ettekujutuse eesootavast ja püüdnud parimal moel kohaneda. Oskused on olemas, tuleb häälestuda õigele lainele ning näidata Duncan-i meeste võimeid.


 

Lauri jookseb MMil lühirada ja teatejooksu, mis on orienteerumitehniliselt selle tiitlivõistluse keerukaimad distantsid. Väiksemate tõusudega ning oluliselt kiiremas metsas peetavast tavarajast Lauri loobus ja sprindi jooksmine pole kunagi plaanis olnudki. Olle võistlused pole veel lõplikult paigas, kuid tõenäoliselt on kavas üks individuaaldistants ning teatejooks. Varem tavapärase programmi – tavarada, lühirada ning teatejooks – läbi tegemine pole pika vigastuspausi tõttu tõenäoliselt mõttekas.

Kena suve,

LS & OK

Koli, Soome