Hannula-Katrin Pandis on elus ohtralt orineteerumisradu läbinud. Sealhulgas loomulikult tohutult rogaine - nii lühemaid kui pikemaid.
Küsisime, mis on need asjad, mida ta oleks soovinud teada enne esmakordset rajale suundumist. Vastused sobivad tegelikult meenutamiseks ka vilunumale rogainijale! 

 

• Loe läbi rogaini juhend ja lisainfo, eriti olulised on kaardi mõõtkava, rogaini ajaline pikkus, maastiku kirjeldus, rajameistri kommentaar. Esmaosalejad – tehke kindlaks, et te teate, kuidas rogainil punktiarvestus käib!

• Joogi (ja söögi) rajale kaasavõtmisel arvesta rogaini ajalise pikkusega, ilma ja temperatuuriga, joogipunktide olemasolu ja nende asukohtadega – võta kaasa nii palju kui vaja ja nii vähe kui võimalik! Keskeltläbi võiks planeerida pisikese joogipausi iga 30min tagant.

• Jalga pane mugavad jooksutossud, mis märjaks ja mudaseks saades raskeks ei muutu, ja riietu kihiliselt! Kui stardiväravas starti oodates pisut jahe ei hakka, hakkab rajal ilmselt palav!

• Enne raja planeerimise algust leppige võistkonna liikmetega kokku tiimi eeldatav liikumiskiirus ning arvutage umbkaudne kilometraaž, mis plaanis ja jõukohane läbida – nii on lihtsam rada planeerida!

rogain

Foto: Aldis Toome / Seiklushunt

• Kui raja planeerimisel jääb aega, märkige kaardile planeeritav liikumistrajektoor – see annab võimaluse liikumisteed optimeerida. NB! Võimalusel vältida teravnurki!

• Ole avatud meelega, arvesta kaasvõistlejatega, tunne rõõmu värskes õhus liikumisest – naudi protsessi!

 

PS! Kood "sh15" annab kogu täishinnaga kaubale -15% soodustust! 

 

Edukat rogainihooaja algust!