Kuidas valida endale sobivaimad ujumisprillid? 

Kõigepealt mõtle läbi, milleks hakkad ujumisprille kasutama. Kas need peaksid olema sobilikud treeninguks, võistlemiseks või lihtsalt puhkusele kaasa võtmiseks? Kas kasutad ujumisprille avavees?

 

Missugused prillid sobiksid minu näokujuga?

Speedo on aastaid uurinud erinevaid näokujusid ning seeläbi välja töötanud unikaalse IQfit tehnoloogia. Eraldi on disainitud ka ujumisprille naistele, pidades silmad väiksemaid kontuure, mis iseloomustavad naise nägu. Sama loogikat on kasutatud ka laste prillide puhul, kus prillid on disainitud väikelaste ja noorukite näo proportsioone arvestades.

 

Kuidas aru saada, et prillid tõesti sobivad mulle?

Proovi-proovi-proovi. Proovi erinevaid mudeleid! Põhilised kohad, mille sobivust hinnata, on silmade ümbrus ning ninaosa. On mudeleid, millel ninaosa on näiteks vahetatav, et tagada parim sobivus. Selleks, et katsetada sobivust, pane prillid õrnalt silmade ette ilma, et rihmaga neid pähe tõmbaksid. Kui tunned kerget survet, siis võib eeldada, et prillid on Sulle sobilikud. Õigete prillidega tunned mugavat ja ühtlast survet ümber silmadega ja kerget vaakumitunnet. 

 

Mis värvi peaksid olema klaasid? 

Polariseeritud klaasid - kaitsevad peegelduse eest, disainitud väga päikeselistesse ja eredatesse tingimustesse. Ideaalsed avavees ujumiseks, triatloniks ning eredatesse ujulatesse

NT. Biofuse Flexiseal prillid

Peegelkattega klaasid - vähendab eredust ning kaitseb peegelduse eest. Ideaalsed võistlemiseks sisetingimustes ja ka avavees ujumiseks. 

NT. Vue Mirror prillid

Läbipaistvad klaasid - pakuvad maksimaalset nähtavust hämarates tingimustes. Sobivad nii sise- kui ka välistingimustesse. 

NT. Futura Biofuse Flexiseal prillid

Sinised klaasid - vähendab peegeldust eredates tingimustes. Sobivad nii sise- kui ka välistingimustesse.

NT. Aquapure naiste mudel

 

Kannad prille?

Ka ujumisprille on võimalik soetada miinusklaasidega. Speedo puhul on võimalik osta ujumisprille vahemikus -1.5 … -8.0. 

NT. Aquapure Optical 

 

Kuidas õigesti ujumisprille pähe panna? 

Soovitatav on alustada silmadest. Hoia prille silmade juures ja pane need paika nii, et tunneksid kerget ja ühtlast survet ümber silmade. Seejärel hoia ühe käega eest kinni ning teise käega pane paika prillirihm. Kohenda eesosa vajadusel. 

 

Miks mu prillid uduseks muutuvad? 

Teaduslik vastus - soe õhk saab kokku prilliklaasidega, mis on jahedamad kui õhk, mis omakorda tekitab kondensatsiooni. Siiski on kõik Speedo prillid varustatud spetsiaalse uduvastase tehnoloogiaga. Oluline on, et ei hõõrutaks klaaside sisepinda. Sellega võib uduvastase kaitse maha hõõruda, mistõttu kipuvadki prillid uduseks minema. 

 

Kuidas hooldada ujumisprille? 

♦ Kasuta kotikest/karpi, millega prillid soetatud said. See aitab ära hoida kriime ja teisi vigastusi.

♦ Loputa prillid sooja veega üle peale ujumist. Basseinis leiduvad kemikaalid ja kloor võivad prillide eluiga mõjutada. NB! Ära kasuta mingeid vahendeid (nt. seep), kuna see võib kahjustada klaase ning ka uduvastastast kaitsekihti. 

♦ Ära katsu ega hõõru prilliklaase, kuna see võib kahjustada uduvastast kaitset.

♦ Lase prillidel õhu käes kuivada peale loputamist. Ära jäta prille märjana oma varustuse kotti. See soodustab bakterite arengut ja hallituse teket.

♦ Hoia prille otsese päikesekiirguse eest, kui neid parasjagu ei kasuta. Nii tagad selle, et prillid kestavad kauem. 

 

Allikas: https://www.speedo.com/blog/swimwear/the-speedo-guide-to-swimming-goggles/