Kui mõelda toredatele aktiivsetele tegevustele koos lastega, siis basseinis sulistamine on kindlasti esirinnas. Siin on näpunäiteid, kuidas säilitada kainet mõistust veekeskuse külastust planeerides! 

 

Söök ja jook

Madal veresuhkur võib olla tõeline tujurikkuja, seega esimene nipp on väikesed tervislikud snäkid. Vahetult enne basseini minekut tagad nõnda, et lapsel on parajalt energiat vees hullamiseks. Veest välja tulles on hea väikese vahepalaga oma lapse energiataset taas turgutada. Kindlast tasub kaasa haarata juua, kuna basseinis mürgeldamine võib tekitada vedelikukaotust

 

Beebi ja mähkimisalus

Tõenäoliselt on paljud lapsevanemad olnud olukorras, kus samaaegselt pead end riietama ning riietama/kuivatama nutvat beebit. Seega teame, kui oluline on turvalise koha olemasolu, kuhu laps panna, kui on vaja haarata kotist asju. Enamikes veekeskustes on küll mähkimisalused olemas, kuid need ei pruugi alati vabad olla. Seetõttu on hea, kui oled läbimõelnud, kuidas peale basseiniskäiku rahumeelselt kogu pere riidesse saada. 

 

Koosta nimekiri

Jah, see on küll kõigest väike käik basseini, kuid keegi ei taha kohale jõudes avastada, et maha on jäänud näiteks kätised või ujumismähkmed (ja neid tasuks võtta varuga!). Seega väike kontrollnimekiri võib siin olla suureks abiks!

 

Rõhuta basseinireegleid

Ohutusalased teadmised võivad päästa Sinu lapse elu, seega alusta varakult nende reeglite ja põhimõtete tutvustamist ning õpetamist. Selgita, miks ei ole lubatud joosta või lükata üksteist. Näita lastele, kus lõpeb madal vesi ning selgita, miks sügavas vees tasub olla ettevaatlik. Näita ette, kuidas siseneda basseini turvaliselt, kus kohas saab kinni hoida ning kuidas basseinist väljuda. 

 

Vähenda hirmu

Paljudel lastel on hirm panna oma nägu vette. Selleks, et aidata lapsel tunnetada, võib abi olla ujumisprillidest. Tihitpeale on kõige hirmutavam osa see, et vesi läheb silma ning ei ole võimalik hästi vee all näha. Proovige puhuda vees mulle ning sealt saab tasapisi liikuda vee alla. Selleks, et tähelepanu hirmult ära juhtida on hea küsida lapselt näiteks, kas ta näeb oma varbaid või Sinu nägu vee all. 

 

 

Uuri veekeskuse plaane, ajakava

Kui lähed basseini, kus toimuvad ka treeningud jms üritused, siis vii end kurssi eelnevalt ning planeeri oma käiku. Vastasel juhul võib basseinirõõm jääda üürikeseks. 

 

Muuda kogemus lõbusaks!

Lastele meeldivad mängud ja võistlused. Seega tasub kaasa võtta erinevaid mänguasju, mänguideid ning mängustsenaariume, ning Su lastel jagub tundideks rõõmu. 

 

 

Kõige olulisem on võtta vabalt! Kogemus on läinud nässu? Ära pane endale liialt pingeid peale, kui Sinu lapsed ei naudi basseini sel korral. Alati on järgmine kord! 

 


Selleks, et lastele veekogemused põnevaks teha, leiad meie tootevalikust mitmeid veemänguasju! Lisaks saad koodiga "speedo30" kõikidelt täishinnaga Speedo toodetelt -30% soodustust!
Vaata siia!

Vahvaid veerõõme vastavatud veekeskustes! 

 

 

 

Allikas: https://www.speedo.com/uk/en/explore/blog/learn-to-swim/f348f44e-b220-4b3e-a489-c6c300199181.html