Multispordi sarja Xdream avaetapil saavutas Duncan tihedas konkurentsis teise koha. Napi, kuid selge võidu saavutas Eesti multispordi eliitvõistkond Vaude Matkasport.


Duncani liikmed on viimaste aastate jooksul osalenud mitmel multispordi võistlusel, kuid ühise võistkonnana oli see meile alles teine etteaste. Aastaid tagasi Noarootsis tehtud avaetendus oli kõike muud kui edukas. Kuigi meie jalgratta ning rulluisu treeningute pagas oli enam kui hõre, olime enne võistlust siiski kindlad, et suudame parimatele võistkondadele konkurentsi pakkuda. Uskusime, et meie orienteerumise taust ning tehtud jooksutreeningud aitavad meil füüsiliselt olla konkurentsivõimelised. Siiski hoidsime madalat profiili ja üritasime olla võimalikult hästi valmis rajameistri poolt pakutavasse. 

Kogu võistlus oli meie jaoks suhteliselt edukas. Oodatult olime kiiremate jooksjate hulgas ning väikse üllatusena suutsime konkurentsis püsida rattaetappidel. Kuigi siin kasutasime paljuski ära teiste oskuseid legendi järgi orienteerumisel ning tehnilist ebaõnne. Meie kirstunaelaks oli seekord rulluisutamine, kus meile sobiva koostöö leidmine võttis aega. Kuigi meie kaotus võitjatele oli lõpuks alla 2 minuti, siis kordagi me võistlust ei juhtinud ning reaalseid võimalusi võitmiseks meil ei olnud. Intensiivne võistlus kurnas meid piisavalt, et lõpu jooksuetapiks ei jätkunud enam seda teravust mida oleks olnud vaja võitmiseks.

Meie üheks edu pandiks oli kindlasti enda sobitamine Xdreami sarja eripäradega. Üritasime jagada igale liikmele eraldi ülesande, pöörasime erilist tähelepanu legendile ja leppisime kokku, et ei hakka üksteisega võistlema (seda, mida oleme teinud praktiliselt viimased 20 aastat). Enam-vähem see meil ka õnnestus, kuigi koostöö vajab veel kõvasti lihvimist.

Erkki kommentaarid -

"Üle pika aja sellise seltskonnaga koos tirida oli puhas rõõm. Oleme jooksus suhteliselt võrdsed, samuti orienteerumises. Muud alad on põhiliselt minul järele aidata vaja. Võistlus oli lahe! Korralik andmine käis kogu aeg. Erinevalt meie eelmisest ühisest stardist Roostal suutsime üksteisega arvestada (vajadusel kummis vedada) ja koostööd teha. Samuti olime vahepeal erinevates tiimides võisteldes aru saanud, mis see xdream on ning lugesime ka legendi. Palju annab veel parandada aga ilmselt "kanuuetapi" võit jääb küll viimaseks:)"

Xdreami I etapi tulemused.

Duncani võistkonna üheks eesmäriks on ka läbi inimkatsetuste tutvustada ja arvustada varustust mida võistkond kasutab, tooteid, mis suures osas on ka duncan.ee keskkonnas müügil.

Kuigi stardihetkel oli päri kõle (+5/6 kraadi) otsustasime jakist loobuda ning panime pikkade varrukatega pesu peale multispordiks loodud Craft Perfomance Hybrid Tee särgi. Pikema seljaosa, pika luku ning mitmete taskutega oli see hea valik multispordiks, kus tuleb leida sobiv toode peamiselt just rattasõiduks ja jooksuks. Eriti mugav oli kasutada särgi lukuga taskut (kompassi jaoks) ning võrktaskut (geelide, ka kasutatud geeli pakendite jaoks). Jalas oli meil 2/3 pikkusega Craft Perfomance Run Hybrid Knickers püksid. Nende pükste tugevuseks on kindlasti lukuga taskule lisaks olevad võrktaskud puusadel. Need on üllatavalt mahukad (kenasti mahtus sisse pikkade näppudega kinnas) ning terve 4h jooksul ei seganud kordagi. Lisaks on neil pükstel erinevalt teistest jooksupükstest tehtud tagumiku osa vastupidavamast kangast, et toode peaks vastu tihedamale rattasõidule. Jooksupükste olid meil sptesiaalsed, väikse rattapadjaga aluspüksid Craft Cool Bike Boxer. Üllatavalt hea ja asendamatu toode. Olles kõik jooksutaustaga olime skpetilised, kui hea on joosta pehmendatud taguosaga. Antud toote puhul on see lahendatud nii, et kordagi ei pane seda lisaelementi tähele, samas jällegi rattasõidul on lisapehmendust igati teretulnud. Jalas olid meil lisaks veel konpressioonpõlvikud Craft Body Control Sock. Mina kasutasin veel esimesed kaks tundi pikkade näppudega kindaid Craft Hybrid Weather Glove, mis raja teisepoole veetsid pükste võrktaskutes. Jällegi, minu hinnagul on see multispordiks loodud toode, mis niiske ja jaheda ilmaga on asendamatu. Olen nende kinnastega jooksnud praktiliselt terve talve. Lisaks olin meeldivalt üllatunud kui hästi nad sobivad rattasõiduks! Eriti siis, kui tuulise ilmaga kasutada tuulekindlat käpiku osa.